top of page

Ga op hike met Valencian Hiking Friends

Een samenwerking met Get Involved Valencia


Dit is een artikel geschreven door https://valencialife.es/

June Verwijs is afkomstig uit Nederland en woonde sinds haar adoptie als baby vanuit Indonesië in Nederland. Echter, ze is een echte wereldburger en heeft van Valencia haar thuis gemaakt waarna zij tevens Valencian Hiking Friends heeft opgericht, een dochteronderneming van Get Involved Valencia, vertelt ze aan Paul Knowles...

June, bezocht Valencia voor het eerst tijdens een soloreis in 2017. Zoals zovelen werd ze op slag verliefd op de stad. "Ik dacht dat een week misschien te lang zou zijn voor een stedentrip. Maar na een ontdekkingstocht ontdekte ik al snel dat de omliggende gebieden meer dan genoeg waren om flink bezig te houden", herinnert June zich. "Ik vertrok uit Valencia met het gevoel dat de stad me nog veel meer te bieden had", voegt ze er aan toe.


Na dat eerste bezoek keerde June maandelijks terug naar Valencia. Een jaar na haar eerste reis maakte ze van Valencia haar thuis. "Ik begon de omgeving te verkennen per fiets en te voet. Van de bergen van Teruel in het noorden tot de kliffen van Alicante in het zuiden", legt ze uit. "Ik ontdekte een rijke verscheidenheid aan bergen en natuur. En veel daarvan liggen al op slechts 30 minuten rijden van het stadscentrum" zegt ze.


De strikte Covid- beperking van Valencia tijdens de pandemie zorgden ervoor dat veel mensen opgesloten zaten in kleine appartementen. "Ik voelde dat als dit allemaal voorbij was, mensen de drang zouden voelen om de stad te ontvluchten. Om een dagje de natuur in te trekken. Ik houd ervan om met mensen om te gaan, dus ik dacht dat het leiden van wandeltochten een perfecte manier zou zijn om mijn vrije tijd door te brengen Ik ben Valencian Hiking Friends gaan opbouwen. En zodra we weer naar buiten mochten, ben ik wandeltochten gaan organiseren."
Valencian Hiking Friends biedt een grote verscheidenheid aan uitstapjes


“Wandelen is niet alleen wandelen in de natuur, maar ook een perfecte manier om mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Locals, expats en vakantiegangers hebben zich bij onze wandelingen aangesloten", zegt June. "Mensen hebben vaak geen auto en willen de stad uit en nieuwe mensen ontmoeten. De dagen beginnen vaak heel rustig omdat veel mensen zich als individu aansluiten. Maar die rust duurt niet lang. Al snel zijn mensen aan het kletsen, plezier maken en sluiten nieuwe vriendschappen.De laatste tijd heeft June meer verzoeken ontvangen voor private hikes. "Veel toeristen willen meer zien dan alleen de stad en het strand", merkt June op. "ik adviseer mensen altijd om indien mogelijk minimaal vijf dagen te blijven. Neem de tijd op erop uit te trekken en de bergen te verkennen, rijd met ons naar het zuiden of juist naar noord om door pittoreske Spaanse dorpjes te dwalen en te genieten van de ongeloftelijke gastronomie die de regio te bieden heeft", voegt ze eraan toe.


Wanneer bezoekers contact met haar opnemen, helpt June hen ook met andere noodzakelijke regelingen. Deze omvatten het vinden van een appartement, het organiseren van een stadstour en het aanbevelen van restaurants en bars.


"Veel mensen die tijdens hun vakantie met ons wandelen, hebben tijdens hun verblijf contact met ons. We helpen hen waar nodig, zegt June. "Ik heb toerisme gestudeerd en daarom is het helpen, begeleiden en informeren van reizigers niet alleen mijn passie maar ook mijn beroep."


De structuur van het leven in Valencia is aan het veranderen, danzij dynamische en positieve karakter zoals June. Wij van Valencia Life wensen haar enorm veel succes bij het verspeiden van het woord...
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page