top of page

De Chiringuito en het Valenciaanse strandleven

Als we onze gasten verwelkomen, krijgen we vaak de vraag wat je zeker niet mag missen in Valencia… een van die dingen zijn: de Chiringuito's!


June Verwijs vertelt: Overal in Spanje vind je ze; strandbars. De aantrekkelijke open hutjes staan van half mei tot ongeveer eind september langs de zandstranden van Valencia.


Een van die aspecten waar wij elk jaar naar uitkijken!

Het woord Chiringuito werd naar Spanje gebracht door Spanjaarden die in de 19e en 20e eeuw naar Zuid- en Midden-Amerika emigreerden en daarna terugkeerden naar Spanje. Als ze terugkwamen, bestelden ze een Chiringuito als ze een koffie wilden, een woord dat Cubanen gebruikten die op suikerplantages werkten om te verwijzen naar hoe de koffie die ze maakten zou filteren door een kous die eruit spoot als een stroom Chorro of Chiringo.

Aan de hele Valenciaanse kust vind je zoveel Chiringuito's dat het moeilijk zal zijn om degene te kiezen die je het leukst vindt.


Vanaf de vroege ochtend serveren de Chiringuito’s koffie, frisdrank, wijn, bier, cocktails en kleine tapas.Je kunt een ligbed en parasol huren of op je handdoek op het strand liggen. De regels zijn niet zo streng: je mag zelfs je eigen drankjes, eten en muziek meenemen als je dat wilt.

Daarom is een Chiringuito de perfecte plek om die lange zomeravonden door te brengen. Vaak fietsen mensen 's ochtends naar het strand om de dag te beginnen met een verfrissende duik en een ijskoffie met een klein ontbijt.


Anderen ontmoeten 's avonds familie of vrienden of spelen tennis, volleybal of dansen in de buurt van de Chiringuitos.


Vooral in het weekend brengen mensen graag de helft van de nacht door op het strand. Om drie uur 's nachts hoor je nog overal muziek, van jong tot ouder genieten we van de zeebries, elkaars gezelschap en het geluid van de golven.


In Valencia is de zomer een lifestyle; bring on those vakantievibes!

Foto's: June Verwijs


31 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page