top of page

De traditie van Almuerzo in Valencia, veel meer dan brunch

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2022

Dit is een artikel geschreven door valencialife.es


Almuerzo in Valencia heeft een historische, bijna religieuze betekenis in de Valenciaanse manier van leven. Kom meer te weten over de geschiedenis van 'el almuerzo' en enkele van onze favoriete plekken om te eten. Daniel Hazelhoff meldt...


Ik ben opgegroeid met de almuerzo, dus het zit in mijn bloed. Van het schoolplein tot werken in de bouw, tot schrijven voor Valencia Life . Het is niet alleen een pauze of een maaltijd, de rijke geschiedenis gaat ver terug en het is een heilig ritueel. Voor sommigen is het de belangrijkste maaltijd van de dag. Van ongeveer 9.00 - 12.00 uur 's ochtends nemen Valencianos en Valencianas uit alle lagen van de bevolking hun ochtendpauze en tanken ze bij voor de rest van de werkdag. Het is intrinsiek ingebed in het Valenciaanse DNA.


De Valenciaanse wortels zijn diep geworteld in het leven van de arbeiders van het land. Zonder zou onze Huerta niet zijn wat het vandaag is, dus Valencia zou niet zijn wat het vandaag is zonder. Urenlang intensief werken in de meedogenloze Valenciaanse hitte is hongerig werk. De behoefte aan rust en uitstel in de schaduw van een amandel- of olijfboom, het lichaam bijtanken met een maaltijd was welverdiend en er werd voor gevochten. Almuerzo is nu zo diep geworteld in het Valenciaanse leven dat het een maaltijd is waar arbeiders wettelijk recht op hebben.


De heilige drie-eenheid

In het begin vond het almuerzo plaats op de werf. Een stuk brood, gezouten vlees, worst en wijn waren de heilige drie-eenheid. Aanvankelijk was het alleen brood, het idee van de bocadillo zou later komen.


Tegenwoordig is een van de hoofdbestanddelen van een traditionele almuerzo de bocadillo. Een maaltijd tussen brood, ongeveer een halve armlengte. Bocadillos bevatten alleen traditionele en lokale ingrediënten. Een aardappeltortilla, spek, kip, varkensvlees, eieren, calamares en meer vullen het knapperige brood. De combinaties zijn eindeloos en hun soulvolle combinatie laat een tevreden mens achter. Voor degenen die de geschiedenis begrijpen, is het een waardering en een blik in het verleden van wat Valencia echt speciaal maakt.

Een klassieke almuerzo maakt je klaar voor de dag!


Maar dat is niet alles. Een echte almuerzo wordt altijd geleverd met olijven of kleine ingelegde uien en diverse noten of andere hapjes. Samen met een caña (een klein biertje) of een vi amb limoná (wijn met frisdrank), en een koffie, maar in mijn geval het liefst een carajillo. Een carajillo is een koffie met een scheutje sterke drank, meestal cognac, of rum. Dit alles voor een totaal van rond de vijf euro. Als gevolg hiervan is de almuerzo zeker de voordeligste maaltijd van de dag!


De almuerzo is een werk van liefde, of je nu je ochtendpauze hebt, of je geniet van je weekend met vrienden en familie, drinkend en etend in de zon, zorg ervoor dat je vertrouwd raakt met een van de grootste tradities van Valencia. Iedereen begroet de almuerzo!

Almuerzo-perfectie!


Onze top drie Almuerzo-spots in Valencia

Hoewel de meeste bars een almuerzo leveren en de meeste de juiste snaar raken, zijn hier een paar plaatsen waarvan wij bij Valencia Life denken dat ze zich onderscheiden van de rest, in willekeurige volgorde.


Cafetaria Pizcueta 14

Cafetaria Pizcueta volgt de Valenciaanse traditie op zijn best en biedt een van de top 10 beste tortilla's de patata in Spanje. Goed gezette koffie en mooie voorbeelden van hoe olijven geserveerd moeten worden voor een almuerzo, Pizcueta mag zeker niet ontbreken.

  • Carrer de Félix Pizcueta, 14 46004, Valencia, Valencia; 963 94 24 00; maandag van 6:30 – 19:45; dinsdag t/m vrijdag van 6:30 – 19:30; Zaterdag en zondag gesloten.

Alhambra

Deze kleine, maar uiterst traditionele plek verbergt wonderen achter zijn eenvoudige façade. Beoordeeld met een solide vier van de vijf op trip advisor, geloof ons, hun tortilla de patata is om voor te sterven. Je ziet zelfs regelmatig klanten staand eten. De plaats is klein en je hebt geluk als je een tafel kunt krijgen, zo goed is het.

  • Carrer de Calixt III, 8 46008 Valencia, Valencia; 641 26 75 26; maandag t/m zaterdag 8:30 – 16:30; zondag gesloten .

Bar Nuevo Oslo

Bar Nuevo Oslo heeft een verdiende vier punten van negen op vijf en serveert een van de meest uitgebreide bocadillo's die je in Valencia kunt vinden. Amstel hield een wedstrijd om te zien wie de beste "quart de poblet" bocadillo kon maken, waar bijna 300 bars en restaurants meededen. Bar Nuevo Oslo was een van de finalisten met hun kijk op een "figatell" met rundvlees, Amstel en pruimensaus, malse spruitjes, gebakken ui en zongedroogde tomaten.

  • Carrer del Doctor Sanchis Sivera, 7 46008, Valencia, Valencia; 963 85 04 93; Maandag t/m vrijdag van 7.00 – 18.00 uur; zondag gesloten

Dit zijn slechts enkele van de beste plekken in Valencia om te genieten van een traditionele almuerzo. Eerlijk gezegd is het moeilijk om een ​​slechte te vinden. Onthoud altijd dat wanneer je deelneemt aan een Almuerzo, je niet alleen in een sappige bocadillo bijt, maar dat je een hap neemt in de tijd en de geschiedenis zelf.

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page