top of page

De Topattracties Van Valencia: Lonely Planet

Bijgewerkt op: 13 jan. 2022

Dit is een artikel geschreven door https://valencialife.es/


Lonely Planet heeft zojuist een artikel gepubliceerd waarin de topattracties van Valencia worden genoemd. Hier voegen we Valencia Life's kijk op toe. Daniel Hazelhoff meldt...


Dus, 15 dingen om te doen in Valencia. We hadden nog veel meer kunnen uitkiezen voor de topattracties van Valencia, maar alle publiciteit is goede publiciteit. Valencia is de stad waar het historische en het moderne elkaar ontmoeten. Van de gotische architectuur van la Lonja de Seda tot de futuristische ontwerpen van La Ciudad De Las Artes y Ciencias van Santiago Calatrava, de Stad van Kunsten en Wetenschappen. Traditionele gerechten en eigentijdse wendingen nemen de vorm aan van fine dining. Van een bruisend nachtleven tot picknicks in het park, Valencia heeft het allemaal. Lonely Planet, 's werelds grootste reisuitgever, heeft een gids gemaakt voor toeristen en de lokale bevolking van de belangrijkste toeristische attracties van Valencia...


De contrasterende architectuur van Valencia

De smalle straatjes van de oude stad vormen een schril contrast met de brede lanen van La Avenida del Professor López Piñedo die naar Calatrava's Stad van Kunsten en Wetenschappen leiden. Een futuristische vertoning van architectonisch hoogstandje, de thuisbasis van het operahuis, het wetenschapsmuseum en nog veel meer. Echt een bezoekje waard als je in Valencia bent. Met gemakkelijke verbindingen per fiets en metro, bevindt het zich in de oude rivierbedding van El Turia. Wat toevallig onze nummer één is op de lijst van de belangrijkste bezoekersattracties van Valencia...


Fietsen door de stad

Ver van de drukte: huur een fiets en bezoek de duinen van El Saler

© PAUL KNOWLES / VALENCIA LIFE


Valencia's Jardines del Turia biedt 9 km groen waar zowel toeristen als de lokale bevolking doorheen kunnen fietsen. Dankzij recente ontwikkelingen op het gebied van fietspaden kunnen fietsers vanuit het stadscentrum naar de vele stranden aan de kust van Valencia fietsen.


Jardines del Turia

De Jardines del Turia bieden niet alleen een uitstekend landschap om te fietsen, maar u kunt ook picknicken en zonnebaden in de oude rivierbedding van Turia. Op 14 oktober 1957 vond er een verwoestende overstroming plaats toen de rivier buiten haar oevers trad. Valencia ligt in een ondiepe vlakte en het dodental was onaanvaardbaar hoog, met 81 verloren levens. Acht maanden later kondigde de Valenciaanse regering plannen aan om de rivier om te leiden. Het oorspronkelijke plan was om een ​​snelweg aan te leggen voor vrachtauto's om de haven te bereiken, maar de mensen maakten bezwaar. Na volksprotest kregen de mensen hun zin. Het nieuwe park werd uiteindelijk officieel ingehuldigd in 1986. Sindsdien koesteren de lokale bevolking en toeristen zich in een van Europa's grootste tuinen in de binnenstad, en terecht onze nummer één keuze voor de topattracties van Valencia.


Stranden van Valencia

Stranden voor de deur: Malvarrosa © PAUL KNOWLES / VALENCIA LIFE


Zo'n 20 km aan stranden bekronen de Valenciaanse kustlijn, wat betekent dat het strand een van de belangrijkste bezoekersattracties van Valencia is en elk strand zijn eigen persoonlijkheid heeft. De nabijheid van Malvarrosa bij de jachthaven biedt een grotere menigte, met restaurants en nachtclubs die grenzen aan het strand. El Saler heeft de beroemde iconische duinen, kinderen springen er vanaf en rollen in het zand, terwijl de jeugd en jonge volwassenen rondhangen in het smallere deel van het strand. La Patacona heeft een meer ontspannen omgeving. Als je een eenzame zwerver bent, is dit misschien de bestemming voor jou.


Traditionele paella, de trots en vreugde van Valencia

“Valencia is de bakermat van paella en tijdens de lunch smullen van de saffraanrijstschotel is een zondags ritueel. Eet je buik vol in La Pepica – de favoriete plek van Ernest Hemingway – of trek de stad uit naar El Saler, een dorp bij het natuurpark L'Albufera”, zegt Lonely Planet . Bij Valencia Life raden we Arroceria Maribel in El Palmar aan.


El Cabanyal verkennen

Zoals Lonely Planet vermeldt, is El Cabanyal het oude stampende terrein van de impressionist Joaquín Sorolla. Het oude vissersdorp, nu onderdeel van de betoverde barrios van de stad , heeft nog steeds zijn oude wonder. Hoewel afgebroken en in delen verouderd, kan men nog steeds een kijkje nemen in hoe het traditionele Valencia eruit zag. En de nabijheid van de jachthaven biedt zowel toeristen als fijnproevers vrije tijd.


El Casco Antiguo/Ciutat Vella

Rustige straten: een steegje naast de kathedraal aan de rand van El Carmen © PAUL KNOWLES / VALENCIA LIFE


Teruggaan in de tijd naar La Lonja de Seda, een wonder van gotische architectuur, biedt een van de meest interessante aspecten van de Valenciaanse architectuur. In combinatie met een wandeling door Casco Antiguo in Valencia, plaatselijk bekend als Ciutat Vella, kronkelend door de smalle steegjes en luisterend naar livemuziek, is het een vreugdevol existentieel plezier in Valencia.


Feesten van Valencia

Unesco-werelderfgoedtradities zoals Las Fallas zijn een must voor elke reiziger. De kleuren en geluiden zijn ongeëvenaard. Vuurwerk heerst in de lucht terwijl mascletá's de barrios besturen , elk concurrerend met de volgende. Het gerommel van dit vuurwerk doet de stad beven als voorbijgangers enorme bouwwerken en enorme figuren bewonderen die niñots worden genoemd. Aan het einde van de maartviering worden deze niñots in brand gestoken en verkruimelen ze tot as.


Mercat Centraal

Mercat Central in Valencia is een van de juweeltjes van de stad en als zodanig een van de belangrijkste toeristische attracties van Valencia. Waar verse producten, cotidian leven en gastronomisch dineren allemaal samenkomen onder één prachtig glazen koepeldak. Hier vind je de vele natuurlijke kleuren van het Valenciaanse landschap, uitgestald in marktkramen, rijp om geplukt te worden. En hier vindt u een van Valencia's meest geprezen Michelin-sterrenchefs, Ricard Camarena, die zijn pretentieloze en betaalbare Central Bar op de markt heeft. Denk aan een aanrecht van geborsteld staal, zwarte tegels en hoge leren krukken - gecombineerd met voortreffelijke gerechten in tapasstijl die de bank niet zullen breken.


El Barrio De Ruzafa

Ruzafa charme: typische architectuur van Ruzafa © PAUL KNOWLES / VALENCIA LIFE


El Barrio de Ruzafa is een van de meer kleurrijke centrale wijken van Valencia. Met glorieuze gevels en een gezond aanbod aan restaurants en bars, is het een van Valencia's go-to-locaties voor zowel lunch als nachtleven. Ruzafa is ook een hotspot om te winkelen in vintage winkels en lokale boekwinkels.


Bodega's in Valencia

Valencia is de thuisbasis van traditionele bodega's, waar de tapas van traditioneel hoge kwaliteit zijn en de wijn vloeit als water. Lonely Planet suggereert Casa Montaña in Cabanyal, dat al sinds 1836 bestaat.


Jazzbars in Valencia

In Ruzafa vind je Café Mercedes, aan de Calle Sueca, de thuisbasis van lokale en soms internationale jazzartiesten, waar wekelijks live-evenementen worden georganiseerd. In El Carmen vind je Jimmy Glass, waar livemuziek hun brood en boter is. Hier zit je stil en geniet je van de muziek bij een paar cocktails. Bij l'Ermità in El Carmen vind je regelmatig jamsessies en kleine concerten, een vriendelijke sfeer en empanadas.


Kunst en cultuur: de Spaanse meesters

In het Museo De Belles Artes kan men zich verliezen in de oude kunstwerken van enkele van 's werelds meest getalenteerde kunstenaars zoals Goya en Juaqín Sorolla. Andere musea zijn de Ivam en MuVIM, de thuisbasis van meer hedendaagse kunst.


Benimaclet: Traditioneel Valencia

Benimaclet is weer een van die historische Valenciaanse barrios, waar men nog steeds kan genieten van de traditionele Valenciaanse levensstijl. Er is hier echter een culturele ontmoeting, waar het traditionele en het moderne samenkomen. Lonely Planet suggereert La Pata Negra voor vleesliefhebbers en El Carabasser voor pintxos.


El Oceanografisch

Mariene wereld: Oceanografic is een bekroond bezoekerscentrum


Een van Europa's grootste aquaria, waar je onder haaien kunt lopen en met de vissen kunt dineren zonder te worden overrompeld door de maffia. El Oceanografic is de thuisbasis van de enige groep Beluga-walvissen op het continent, meldt Lonely Planet . En daarmee eindigt onze lijst met de belangrijkste bezoekersattracties van Valencia. Bedankt, Lonely Planet...

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page