top of page

Hiken

Niet iedereen weet dat Valencia veel meer is dan alleen een stad. Een stad waar eeuwenoude historie, kunst, cultuur en kilometerslange stranden samenkomen op een relatief klein oppervlak. Echter...wist jij dat je in slechts 30 minuten rijden al in de uitgestrekte bergen van de Comunidad Valenciana bent?


Honderden verschillende hiking trails, van simpel tot uitdagend, bieden je een unieke mogelijkheid om Valencia‘s ongerepte natuur te ervaren. Struin met ons door bossen, bewandel metershoge kliffen met adembenemende vergezichten of beklim de woeste bergtoppen in het noorden. Ga met ons ‘off the beaten track’ en sta oog in oog met jonge berggeitjes of een kudde nieuwsgierige reeën. Drink Spaanse wijn en geniet van typische authentieke gerechten in bijna verlaten Spaanse dorpjes.


We organiseren veel verschillende en gevarieerde hikes voor alle niveaus. Schroom niet om contact met ons op te nemen voor het complete aanbod. Ook een persoonlijke hike kan worden samengesteld. Samen met jou kiezen we de hike die voldoet aan jouw wensen.

Hiken Valencia

Hike de Peñón de Ifach (Calpe) en bezoek Altea.

Eén van de symbolen van de Costa Blanca is de Peñón de Ifach, waaruit je een indrukwekkend uitzicht hebt over Calpe en de Middellandse Zee. Sinds mensenheugenis wordt het gebied gedomineerd door deze machtige rots.

 

Dit verbazingwekkende monument herbergt talloze zeldzame voorbeelden van lokaal plantenleven, 300 verschillende diersoorten en is een jaarlijkse nestplaats voor vele kolonies zeevogels.

 

De Peñón de Ifach is niet aan te raden om te beklimmen als hoogten niet jouw ding zijn. Maar je hoeft geen bergbeklimmer te zijn om toegang te krijgen tot de rotspartij. Er zijn goed begaanbare paden, die rondom de berghelling slingeren.

 

Nadat we deze indrukwekkende rots hebben beklommen nemen we een verfrissende duik in de blauwe zee. Daarna genieten we van een welverdiende heerlijke lunch. Als we weer opgeladen zijn rijden we naar het pittoreske dorpje Altea.

 

Het oude centrum van Altea is één van de juweeltjes van de Costa Blanca. Bestaande uit een labyrint van smetteloos witte huizen, vol met planten en kleurrijke bloemen, prachtige geplaveide straatjes en trappen die de plaats een mooie mediterrane flair geven. 

Hike Peñón de Ifach: €75 - €150

( neem contact op voor prijsopgave )

Technische gegevens van de route

 • Afstand: 4,6 km

 • Hoogste punt: 350m

 • Duur: ca. 2,5 uur ca.

 • vertrektijd Valencia: 09.30 uur, retourtijd: 19.00

 • Inclusief: Koffie of thee in de ochtend, 1,5 fles water per persoon

Hike Peña Cortada

Op slechts 50 minuten van Valencia hebben we de mogelijkheid om de Ruta del Agua te bewandelen. Een unieke route! We lopen door uit rotsen gehouwen tunnels, spleten en bruggen, ooit gevuld met water om een ​​hele Romeinse stad in stand te houden.

 

De wandeling gaat over een makkelijk beloopbaar pad langs tal van natuurlijke wateren. Je zal verrast zijn door de verscheidenheid aan planten, groene kleuren en fruit die we tijdens deze wandeling aantreffen. We drinken iets in het dorpje Chelva en we eten daar onze lunch.
 
Na de pauze vervolgen we onze weg richting het Romeinse Aquaduct: Peña Cortada. Via een medium level pad kunnen we tijdens dit indrukwekkende tweede deel van de tocht de monumentale constructie van het Acueducto de Peña Cortada bewonderen, een gebouw uit Romeins Hispania (1e eeuw n.Chr.).

 

De Ruta del Agua in combinatie met de Peña Cortada is misschien wel één van de meest populaire wandelroutes van Valencia. 

Hike Peña Cortada: €75 - €150

( neem contact op voor prijsopgave )

Technische gegevens van de route

 • Afstand: 14 km

 • Maximale hoogte 406 m

 • Vertrektijd Valencia: 09.30 uur, retourtijd: 19.00

 • Inclusief: Koffie of thee in de ochtend, 1,5 fles water per persoon

Hike rond Montanejos en zwem in de Hot Springs

Het rustige van oorsprong Arabische stadje Montanejos biedt een reeks aan mogelijkheden voor elke hiker. Wij bewandelen één van de meest indrukwekkende routes die ons zowel boven- als onderlangs het Maimona ravijn leidt. Uiteraard eindigen we met een duik in de bekende Hot Springs!

De route begint met een korte stijging vanaf het dorpje Montanejos naar de top van de Canyon. Hier lopen we over en langs metershoge bergen en ontdekken we een overweldigend landschap. Boven ons vliegen gieren op zoek naar iets eetbaars.
 
Als we onze stemmen wat dempen komen we zeker berggeitjes of reeën tegen die ons nieuwsgierig zullen aanstaren. Na de lunch steken we de rivier over waarna we onze weg vervolgen langs de rivier en door het ravijn. Onderweg zullen we vele goed geoefende klimmers zien die loodrecht hun weg naar de top vinden.

We sluiten de dag af bij de favoriete warmwaterbron “Fuente de los Banos”, een prachtige helderblauwe waterbron vol mineralen waar kleine visjes aan je voeten knabbelen.

Hike Montanejos en Hot Springs: €75 - €150

( neem contact op voor prijsopgave )

Technische gegevens van de route

 • Afstand: 10,22 km

 • Hoogste punt: 495 m

 • Duur: ca. 3 uur

 • Vertrektijd Valencia: 09.30 uur, retourtijd: 19.00

 • Incl: Koffie of thee in de ochtend, 1,5 fles water per persoon