top of page

Fietstours

De beste manier om Valencia te verkennen is… op de fiets. Probeer één van onze fietstochten. Begeleid door enthousiaste vrienden die niet alleen alles van de stad weten, maar je ook meenemen naar verborgen hoekjes die je niet snel zult vinden als je alleen gaat fietsen.

Stadstour Valencia (start aan het strand)

De highlights van de stad… natuurlijk een tour die je niet mag missen! Eerst bezoeken we de moderne Stad van Wetenschappen, gelegen in ons beroemde Turia Park. De start van deze tour is dit unieke deel van Valencia, gemaakt door de beroemde architect Calatrava. Vanaf hier volgen we onze tocht over fietspaden naar een van de oude poorten van de historische stad, de Serranos-torens. We bezoeken de Plaza de la Virgen en zien alle hoogtepunten van het ‘oude Valencia’.

Of... start in het oude centrum

In deze fietstour hebben we drie volle uren om de schoonheid en geschiedenis van Valencia te ontdekken. We starten in hartje centrum waar we op elke hoek van de straat verrast worden door een historisch, ver verleden. Geniet van de verhalen van onze enthousiaste tourgids!

 

Al fietsend door het enorme Turia-park arriveren we bij de Stad van Kunsten en Wetenschappen, een van de highlights van de stad!  Alle wegen in Valencia leiden naar de zee. Hier kun je genieten van het prachtige gratis strand, een duik nemen in de Mediterraanse zee,  of een cocktail drinken bij een van de vele restaurants.  

 

Wil je je fiets nog een paar dagen houden? Dat kan… Informeer bij ons voor de mogelijkheden!

We sluiten de tour af met een gratis drankje.

Duur: 3 uur (10 km).

Inclusief: een fiets en een drankje.

Talen: Engels, Nederlands, Italiaans, Spaans, Frans

 

Deze tour is tevens als privetour te boeken. Neem contact met ons op voor een prijsopgave.

 

We raden je aan om deze tour aan het begin van je vakantie te doen. Zo heb je een goede indruk welke highlights je tijdens je verblijf wilt bezoeken. Natuurlijk krijg je veel gratis informatie over waar je het beste Spaanse eten kunt eten en waar je heerlijke wijn kunt drinken!

 

Zee, water en zandstranden tour

Rijdend langs het strand laten we u de buurt dichtbij de zee zien. Een van de leukste dingen van het zonnige Valencia zijn de kilometers brede stranden en de Middellandse Zee. In dit gebied vinden we wijken als Cabanyal en Malvarossa, waar vroeger vissers woonden. Hier proef je nog de typische sfeer van de visserswijk. In de decoratieve straatjes met vroeg 20e -eeuwse panden zie je de lokale bevolking vredig voor hun deur zitten.

Duur: 2 uur (10 km).

Inclusief: een fiets en een drankje.

 

Een must-tour om de gebieden rond het strand te verkennen. Niet veel toeristen verkennen deze buurten. Na de tour kun je direct je weg vervolgen naar het strand. Huur een bedje bij een van de vele chiringuitos (strandtenten) en bestel een cocktail. Het is vakantie; geniet ervan!

 

Horchata-tour

Natuurlijk weet je dat Valencia beroemd is om zijn Paella, smaakvolle sinaasappels en het heerlijke drankje Agua de Valencia. Maar er is ook 'Horchata', een verscheidenheid aan zoete dranken gemaakt van granen, gemalen noten en kruiden. Het lijkt op melk en de basis van deze drank is de chufa (tijgernoot), die groeit in de gemeente Alboraya (de Huerta van Valencia, de landbouwgrond).

We passeren Valenciaanse boerderijen (barraca's) en stoppen bij een traditionele horchateria. Hier zullen we de horchata proeven en kunnen we wat lokale gebakjes proberen.

Duur: 3 uur (20 km)

Inclusief: een fiets en een drankje. Een tour om een ​​gebied te verkennen waar niet veel toeristen komen.


Albufera, natuur en boottocht

Een complete tour richting Albufera, een natuurpark ongeveer 12 km ten zuiden van de stad. Albufera is een Arabisch woord "Al Buhayra" en betekent 'kleine zee'. Het natuurpark Albufera is een ecosysteem dat bekend staat om zijn ongerepte bossen, rijstvelden, duinstranden, honderden verschillende soorten vogels en het grootste natuurlijke meer van Spanje. Dit ongerepte gebied is het belangrijkste gebied voor het traditionele Valenciaanse gerecht: Paella.

We rijden langs de kust door de haven van Valencia, de drukste haven van de Middellandse Zee. Vanaf hier volgen we onze weg langs de stranden, steken we duinen over en zien we de flora en fauna van het dorp El Saler.

Bij het Albufera-meer stappen we op een kleine boot en genieten we van onze lunch op het water. Na een relaxte boottocht rijden we terug naar Valencia.

Duur: 4 uur (30 km)

Inclusief: fiets, lunchpakket en drankje

 

De rivier de Turia-tour

De overstroming van Valencia in 1957 was een natuurramp die plaatsvond in 1957. Als reactie op de tragedie vaardigde de Spaanse regering het Plan Sur uit, dat de belangrijkste rivier van de stad, de Turia, omleidde. Tegenwoordig is dit deel van de Turia-rivier het beroemde groene multifunctionele Turia-park van Valencia.

We gaan naar de Stad van Kunsten en Wetenschappen, een modern meesterwerk! Fietsend over fietspaden bewonderen we de oude bruggen van Valencia en verkennen we de ‘groene longen van de stad’. In dit park ontmoeten alle inwoners elkaar, sporten ze en komen ze samen voor een drankje en een praatje. Na een stop in de oude stad rijden we terug naar ons startpunt.

Duur: 2 uur (15 km).

Inclusief: een fiets en een drankje

 

Verborgen hoekjes op de fiets

Ontdek de verborgen hoekjes van Valencia. Ga buiten de gebaande paden en vind die kostbare edelstenen die minder bekend zijn. Waar ga je precies heen en wat zie je? Ontdek het via onze ‘verborgen hoek per fietstour’…

Duur: 3 uur (15 km).

Inclusief: een fiets en een drankje. Reserveer de tour als je wilt dat we je verrassen. Zie de dingen die anderen zullen negeren, gewoon omdat ze niet weten waar ze moeten kijken!

bottom of page