top of page

Casa Tristana

We zijn de herkomst van Tristana nog aan het onderzoeken. Veel lokale bewoners weten te vertellen dat het pand ooit aan een vermogend persoon heeft behoord, waarbij men denkt aan een locatie waar men in vroeger tijden belastingen inde. Casa Tristana is dan ook het grootste gebouw in het dorp en met recht een pareltje te noemen.  

 

Tijdens een verblijf in Casa Tristana zal de tijd niet enkel even stilstaan maar zal je zelfs het gevoel krijgen even terug te gaan in de tijd. De vallei die het dorp omringt is het gehele jaar door groen. Als de kersenbomen in bloei staan zal je in Vall de Gallinera de mooiste bloesem kunnen zien. De vallei, welke zes eeuwen is bezet geweest door de Moren draagt nog steeds haar herinneringen aan deze tijd: witte dorpjes, smalle kleine straatjes, ruines en eeuwenoude forten. 

 

Beeld je in dat je wakker wordt door het vrolijke gezang van vogeltjes. Een nieuwe dag breekt aan... langzaam ontwaakt het dorp. Een hond blaft verwoed naar een voorbijkomende tractor. Een oud heertje sloft door de straat, op weg naar 'zijn' bankje waar hij zijn dagelijkse ochtendpraatje maakt met zijn vrienden. Oude vrouwtjes doen, zoals in vroeger tijden hun wekelijkse was in de lokale fontein. 

 

Na een goed ontbijt kun je genieten van een dag in de natuur. Pak de fiets en geniet van de frisse berglucht. Of bewandel een van de vele hikingtrails in de omgeving waarna je bij thuiskomst uiteraard een duik neemt in het zwembad van Casa Tristana en de dag beeindigd met een goed boek en een lekker glas wijn. 

 

Casa Tristana belooft je een optimaal relaxte vakantie! 

 

Er worden 6 ensuite kamers gerealiseerd evenals een ruime entreehal met open haard, een binnen- en buitenruimte met bar en een zwembad met terras. 

 

Volg ons op Facebook en Instagram om op hoogte te blijven van de vorderingen omtrent Casa Tristana! 

bottom of page