top of page

NIE Nr. & More

NIE Nr. Empadronamiento. Residency. Rijbewijs. Vertaaldiensten. 

Wist je dat wij Nederlanders in Valencia niet enkel zorgen voor een van de grootste aantallen toeristen per jaar, maar tevens bekend staan als een van de grootst aanwezige groepen Expats? En dat heeft haar redenen... zo wordt Valencia al jaren officieel uitgeroepen tot de fijnste Europese stad om je te vestigen als immigrant. 

In slechts 2 uurtjes vliegen begeef je je in een totaal andere leefomgeving. Zon, zee, strand... terrasjes en tapas... Het dagelijkse leven in onze nog echt authentieke Spaanse stad!

Misschien heb je een leuke job gevonden bij een van de vele Nederlandse bedrijven die zich hier gevestigd hebben. Of je bent een digital nomad en wilt jouw werk combineren met het vrije leven. 

Wellicht bevalt Valencia jou  zo goed dat je een appartementje wilt kopen voor weekendjes weg, de verhuur of... om je permanent te vestigen. Niets is ons vreemd... integendeel, je bent een van de velen!

Voor elke kleine stap die je hier zal nemen zijn er essentiele papieren nodig... zoals het welbekende NIE nummer. Een afspraak plannen en de gehele 'papieren rompslomp' is echter een lastige kwestie. Iets waar je nu net niet op zat te wachten...


​Get Involved Valencia is je graag van dienst zodat jij optimaal kunt genieten van Valencia!

 

Een kleine uitleg van onze diensten: 

NIE Nummer
 

Het Foreigner Identity Number (NIE) is een persoonlijk identificatienummer. Het NIE Nummer is nodig als je wilt werken in Valencia, een appartementje wilt huren maar zelfs als je een online bestelling doet dien je dit nummer te vermelden. Het NIE Nummer is dus een onmisbaar papiertje. 

Empadronamiento

Voor een Newbie in Spanje is zelfs het woord zelf al moeilijk uit te spreken...: Empadronamiento is een document dat laat zien dat je geregistreerd bent om in Spanje te wonen. Het is vereist voor bepaalde taken, zoals het verkrijgen van uw NIE-nummer . Om een Empadronamiento te krijgen, moet je veel informatie verstrekken en heel veel geduld topbrengen om uberhaupt een ​​afspraak te krijgen.

Wij helpen je graag zodat jij je kunt richten op andere dingen. 

Onthoud, viva la vida in Valencia!

Residency

Als je uit een land buiten de Europese Unie komt en naar Spanje wilt verhuizen, heb je een verblijfsvergunning nodig. Er zijn verschillende soorten verblijfsvergunningen beschikbaar, afhankelijk van jouw specifieke situatie. Als je een inwoner bent van een land van de Europese Unie, de European Economic Area (EER) of Zwitserland, heb je alleen een identificatienummer in Spanje (NIE) en een EU-registratiecertificaat nodig. Niet-EU-burgers hebben een visum nodig om legaal in Spanje te werken en te wonen. Er zijn drie soorten visa in Spanje: kortlopend (toeristisch), tijdelijk en permanent. Om een ​​tijdelijke of permanente verblijfsvergunning in Spanje aan te vragen, moet je aan bepaalde eisen voldoen en bepaalde documenten overleggen. Het proces kan complex zijn, dus het wordt aanbevolen om professionele hulp te zoeken als deze situatie voor jou van toepassing is!

Rijbewijs

De stad Valencia is omringd met prachtige natuur met tal van plekken om te wandelen, kleine pittoreske dorpjes te bezoeken of te genieten van stranden en de turquoise gekleurde zee. Maar… die pareltjes zijn vaak enkel per auto bereikbaar. In Spanje kunt je het Nederlandse rijbewijs voor een bepaalde tijd gebruiken. Na het verstrijken van deze periode moet het rijbewijs omgezet worden. 

Laat ons jouw document regelen en geniet met volle teugen van Valencia!

bottom of page